Кралев отрече да е разпитван от Спецпрокуратурата заради Божков

БСФС не е инициатор или съучастник в издаването на паспорти на Божков и Попов, категоричен е министърът

Общество
16:08 - 09 Март 2020
3244
Кралев отрече да е разпитван от Спецпрокуратурата заради Божков

Министър Красен Кралев не е призоваван под никаква форма да дава показания в Спецпрокуратурата. Това съобщиха от министерството на младежта и спорта във връзка с информация, публикувана в БГНЕС, със заглавие: „Захариева и Кралев на разпит за паспортите на Божков и Попов“.

Министър Кралев никога не е подписвал каквито и да е документи, свързани с процедура по издаване на лични документи на Васил Божков и Георги Попов, казват още от спортното министерство.

"Разграничаваме се от темата с паспортите на Васил Божков и Георги Попов и заявяваме за пореден път, че Министерство на младежта и спорта не е инициатор или съучастник в издаването на паспорти на двамата. Опитите за пришиване на ММС към издаването на паспорти на Васил Божков и Георги Попов са откровена манипулация на общественото мнение".

В края на месец януари 2016 г. Български съюз за физическа култура и спорт (БСФС) изпраща писмо до началника на политическия кабинет на ММС във връзка с необходимост от съгласувателна процедура за преиздаване на изтекли служебни паспорти на двамата, които са членове на УС на съюза. В отговор спортното министерство информира МВнР, че БСФС е самостоятелно юридическо лице, което не попада в патримониума на ММС, но изразява мнение, че няма пречки за ускореното издаване на служебни паспорти на Васил Божков и Георги Попов.

ММС няма информация кога и по чия инициатива са издадени първите или други паспорти на Божков и Попов.