Кралица Камила ще участва във филм за насилието срещу жени

Любопитно
11:49 - 24 Януари 2024
1728
Кралица Камила ще участва във филм за насилието срещу жени

След дългогодишна кампания по въпросите за домашното насилие и насилието над жени кралица Камила ще участва в документален филм за домашното и сексуалното насилие.

Говори се, че 76-годишната кралска особа, която от години води кампании по тези въпроси, е била следвана от снимачен екип по време на редица неотдавнашни ангажименти като част от филма, който очевидно се прави от продуцентската компания Love Monday.

Според "Мейл Онлайн" документалният филм ще обхване "по-широка сфера на домашното насилие, изнасилванията и сексуалното насилие", но кралицата и нейната работа ще бъдат "силно застъпени". Новината за филма беше съобщена, докато Камила посещаваше във вторник (23 януари) специализиран център за подпомагане на жертви на насилие.

Камила е посетила центъра "Gaia" на "Refuge" в Южен Лондон, който е специализиран в областта на насилието срещу жени и момичета. Това е една от първите служби в Обединеното кралство, която предлага единна точка за достъп на хора, преживели насилие и злоупотреба, и по време на посещението си Камила се срещна насаме с хора, преживели домашно насилие, които споделиха личните си истории и опита си от подкрепата на "Refuge".

Камила, която успокоява 75-годишния си съпруг крал Чарлз III, защото тази седмица му предстои операция на уголемена простата, говори по време на посещението и спомена за предишното си посещение в организацията "Безопасен живот" преди осем години, когато за първи път се е заинтересувала от работата в областта на подкрепата за жените.

Камила каза: "Мисля, че, както много хора в тази страна и по целия свят, аз със сигурност не знаех много за това насилие. Едва когато седнах и изслушах тези наистина сърцераздирателни истории, осъзнах колко ужасно е това и колко дълбоко е то. Спомням си, че тогава казах, че бих искала да направя каквото мога, за да помогна, и не съм сигурна, че съм направила много, но се опитвах да изляза навън и да говоря за това, да го превърна в нормална тема, за която хората могат да говорят, и да престана да го превръщам в тема табу - каквато беше в продължение на години. Най-вече поздравявам всички оцелели, които са в състояние да излязат навън, да говорят с мен, да говорят с всички и да разкажат на други хора за това, през какво са преминали, защото те ще спасят животи, като накарат други да говорят за проблемите", сподели кралската особа.

Камила е работила с няколко организации, за да разчупи табуто около домашното и сексуалното насилие, и е създала торбички за пране, които се раздават в центровете за сексуални посегателства в Обединеното кралство на жертвите след съдебномедицинска експертиза, съдържащи предмети като сапун и шампоан, предназначени да предложат утеха и грижа в ужасни моменти, пише „Мейл”.