Кралицата се отказа от алкохола

Елизабет Втора взе решението след като навърши 95 години

Новини
21:15 - 16 Октомври 2021
3643
Кралицата се отказа от алкохола

Британската кралица Елизабет II, която тази година отпразнува 95-ия си рожден ден, реши напълно да се откаже от алкохола.

Тя е била подтикната към такова решение поради препоръките на лекарите и желанието да посрещне платинената годишнина (70 години от престой на трона) в най-добрата възможна форма, съобщи вестник The Daily Telegraph. Медицинските съвети не са свързани с някакво заболяване и са дадени само „като предпазна мярка“.

Последната дума по този въпрос остава на Нейно Величество. "Тя иска да се почувства възможно най-добре, за да се наслади на предстоящите летни тържества, а наскоро лекарите й казаха, че намаляването на алкохола ще бъде от голяма помощ. Тя никога не е пила много", сподели източникът пред вестника.

Според съобщения на британските медии, Елизабет Втора понякога си позволява аператив вечер и обича сухо мартини преди вечеря. Daily Telegraph отбелязва, че този коктейл за коронованата особа винаги е бил приготвян лично от принц Филип, който почина през април тази година на 99-годишна възраст. Смята се, че този традиционен ритуал е прекъснат от смъртта на съпруга-принц, което също би могло да накара кралицата да се откаже от алкохола.