Кралска сватба : Норвежката принцеса и шамана се венчаят този уикенд

Двойката ще се ожени на частно събитие

Актуални новини
19:50 - 30 Август 2024
3451
Кралска сватба: Норвежката принцеса и шамана се венчаят този уикенд

Започнаха празненства за сватбата на норвежката принцеса Мърта Луиз и нейния американски партньор, самозваният шаман Дурек Верет.

Стотици гости пристигнаха в град Алесунд, в западна Норвегия, за среща с младоженците.

В петък те ще пътуват по море до живописния град Гейрангер, на брега на фиорд, определен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО. В сватбената програма се казва, че гостите ще се насладят на "лек обяд на лодката, докато наблюдават величествените планини и водопади".

След това двойката ще се ожени на частно събитие в събота.

Твърди се, че членове на шведското кралско семейство ще присъстват заедно с различни влиятелни лица в социалните медии и телевизионни личности, включително американската риалити звезда и модел Синтия Бейли.

Според норвежките медии гостите са били помолени да не използват мобилни телефони или камери по време на празненствата и да не публикуват нищо в социалните медии.

52-годишната принцеса Мърта Луиз и 49-годишният Верет обявиха годежа си през 2022 г.
 
Принцесата –, бивша състезателка по езда и най-голямото от двете деца на норвежкия крал Харалд –, преди това е била омъжена за покойния писател и художник Ари Бен, от когото има три дъщери - Мод, Лия и Ема. Двамата се разведоха през 2017 г. Бен почина на Коледа 2019 г.

Мърта Луиз отдавна предизвиква противоречия в Норвегия от десетилетия заради вярата си в алтернативната медицина. Тя загуби почетната си титла “Нейно кралско височество” през 2002 г., за да й бъде позволено да започне собствен бизнес.

През 2007 г. тя обяви, че е ясновидка и до 2018 г. ръководи училище, което според нея учи учениците да “създават портали” и да говорят с ангели.
 
“Имаше много критики през годините, особено като съм духовна – и в Норвегия това е табу", каза принцесата.

Докато Верет казва на сайта си, че е шесто поколение шаман, “слуга на бога и енергиен активист”, който “демистифицира духовността” чрез своите “ учения”.

В интервю за списание Vanity Fair той твърди, че е възкръснал от мъртвите и каза, че когато е бил дете, роднина е предсказал, че един ден ще се ожени за принцесата на Норвегия.