Кралят е мъртъв! Реал съкруши Сити след дузпи!

Шампионската лига ще има нов носител, Белия балет срещу Байерн на 1/2-финал

Спорт
00:57 - 18 Април 2024
4088
Кралят е мъртъв! Реал съкруши Сити след дузпи!

Реал Мадрид детронира след изпълнение на дузпи Манчестър Сити и по този начин се класира за полуфиналите на Шампионска лига.

В редовното време и продълженията двубоят на „Етихад“ завърши 1:1 и по този начин се стигна до изпълнението на дузпи. При тях „кралете“ се оказаха по точни и спечелиха с 4:3.

Реал Мадрид поведе в резултата с 1:0 в 12-ата минута. "Кралете" организираха бърза контраатака, при която Джуд Белингам получи добър извеждащ пас.

След това английският футболист подаде на Валверде, а той продължи към Винисиус, той центрира към Родриго, който беше изпуснат от Кайл Уокър и стреля отблизо, но Едерсон успя да спаси.

След това топката отново попадна в Родриго, който този път не пропусна да се разпише в опразнената врата. 

Манчестър Сити бе много близо до това да изравни резултата в 19-ата минута. След центриране в наказателното поле на Реал, Ерлинг Холанд стреля с глава, но топката се спря в напречната греда. След това Бернардо Силва стреля, но неточно в аут. 

Манчестър Сити изравни резултата в 76-ата минута. Жереми Доку проби по левия фланг, като този път Белингам не успя да му се противопостави.

Антонио Рюдигер не успя да изчисти топката, а я заложи на Кевин Де Бройне, който отблизо не пропусна да я вкара във вратата на Андрий Лунин. 

В редовните 90 минути срещата завърши 1:1 и се стигна до продължения. 

Манчестър Сити пропусна много добра възможност в 99-ата минута. Бернардо Силва центрира в наказателното поле на Реал Мадрид, където Фил Фодън бе оставен непокрит, но не успя да уцели добре топката и да отправи удар. 

Антонио Рюдигер направи много сериозен пропуск във втората минута на добавеното време на първото продължение. Браим Диас с добър пас намери в наказателното поле Рюдигер, който стреля, но над напречната греда в аут. 

Мачът и в продълженията завърши 1:1, така с общ резултат 4:4 от двете срещи, победителят от сблъсъка между Манчестър Сити и Реал Мадрид трябваше да се реши след изпълнението на дузпи. 

ДУЗПИ:

Хулиан Алварес е точен 1:0!

Лука Модрич стреля в десния ъгъл, Едерсон - спаси!

Бернардо Силва стреля в средата на вратата, а Лунин очакваше подобно изпълнение и спаси!

Джуд Белингам вкара - 1:1!

Втори пропуск за Манчестър Сити! Матео Ковачич стреля в десния ъгъл, Лунин - спаси!

Лукас Васкес вкара топката в десния ъгъл - 1:2!

Фил Фодън вкара за 2:2!

Начо Фернандес вкара, Реал Мадрид води с 3:2!

Едерсон вкара топката в долния десен ъгъл на Лунин - 3:3!

Антонио Рюдигер вкара - 4:3! Реал Мадрид е на полуфинал!