Кралят на Тайланд се ожени за бодигарда си

Негово величество направи любовницата си първо генерал, а сега и кралица

Новини
12:12 - 02 Май 2019
3507
Кралят на Тайланд се ожени за бодигарда си

Кралят на Тайланд Маха Ваджиралонгкорн се е оженил за началника на личната му охрана и ѝ е дал титлата кралица, съобщиха официално от кралското семейство. Изненадващото съобщение идва преди сложните церемонии по неговата коронация да започнат в събота, когато позицията му ще бъде утвърдена. 66-годишният Маха Ваджиралонгкорн става конституционен монарх след смъртта на обожавания от народа негов баща през 2016 г.

Маха се е женил и развеждал три пъти и има седем деца. В кралското съобщение се казва, че: „Крал Ваджиралонгкорн е решил генерал Сутхида Аюдхя, неговата съпруга да стане кралица, да притежава тази титла и да бъде част от кралското семейство”.

Кралица Сутхида е дългогодишен партньор на крал Ваджиралонгкорн и често се появяваше с него на публични събития, въпреки че връзката им никога не е била призната официално. Кадри от сватбената церемония бяха показани по тайландските телевизионни канали късно в сряда. На тях се вижда, че церемонията се извършва в присъствието на други членове на кралското семейство и съветниците на двореца.

През 2014 г. Ваджиралонгкорн назначава бившата стюардеса от тайландските авиолинии Сутхида за началник на личната му охрана. Той я прави пълноправен генерал от тайландската армия през декември 2016 г.

Предишният крал на Тайланд Бумибол Адулядей управлява 70 години и беше най-дълго управлявалият монарх в света до смъртта си през 2016 г.