Кръпката пред Lupa.bg: Луди ли сте?! Няма как да пея за Слави Трифонов!

Изповеди
18:30 - 02 Април 2021
13482
Кръпката пред Lupa.bg: Луди ли сте?! Няма как да пея за Слави Трифонов!

Емблематичният певец от зората на демокрацията Васко Кръпката предизвика бум в социалните мрежи със солена шега - обяви, че Слави Трифонов му е предложил да пее на концерта "Има такъв народ" в „Арена Армеец” срещу петцифрен хонорар. Последва взрив от учудени коментари. Мнозина се вързаха, а някои даже го посъветваха „да му вземе парите”.

„Приятели, СПЕШНО СЕ НУЖДАЯ ОТ СЪВЕТ. Поканиха ме да се включа с няколко песни в предизборен онлайн концерт утре вечер от “Има такъв народ” срещу мнооого добър хонорар и се чудя... нали все пак всички да сме заедно да помогнем да изчистим мутрите от властта... Чудя се дайте идея???”, написа авторът на „Комунизмът си отива” в четвъртък.

„Учуден съм колко много хора се вързаха, не мога да повярвам. Някои продължават да вярват. Та аз от  години не пея за никого, защото пея само за хората, за които гласувам, а те не правят концерти.”, поясни за недоразбралите музикантът пред Lupa.bg.

Създателят на „Подуене блус бенд” увери, че от много партии са го канили, но той е отказвал „да смени канала”.

Пея, зя когото гласувам. Всъщност за тези, които нямат ченгета в листата”, даде коз Кръпката.

„Изборите минават, песните остават. Видели сме много избори, ручали сме много жабета, знаем им вкуса. Няма страшно", присмя се в типичен стил Васко.

Музикантът обаче призна, че в момента най-големият му проблем не са мутрите, а пандемията.

„Да мине пандемията, за да можем да правим концерти, а музиката е много над политиката”, пожела за себе си и колегите си музикантът. Самият той вече се е ваксинирал. 

Васко Кръпката стана звезда по площадите още в началото на промените, когато в началото на 90-те, когато пееше на големите сини митинги.

След създаването на ДСБ, музикантът, заедно с Богдана Карадочева и други популярни певци, подкрепяше техните предизборни изяви. Сред хитовете му са "Нека бъде светлина", "Комунизмът си отива", "Кучето от крайния квартал".