Кръпката забива в Киев

Свят
13:39 - 28 Февруари 2023
2334
Кръпката забива в Киев

Васко Кръпката заминава за Украйна и ще пее в Киев, обяви той на страницата си във фейсбук и уточни, че е "по покана на една международна хуманитарна мисия". 

С китара в ръка ще се опитам да повдигна духа на хората, които работят там за мир и победа на доброто срещу злото. Ще посвиря в Киев, където с българската част на тази мисия ще посрещнем 1-ви март, като предвестник на пролетта и надеждата за скорошна победа над болшевишкия напоен с кръв мракобес! .... пък знае ли човек - The Rolling Stones свириха в Куба и Фидел гушна букета... кой знае... вярвам в чудеса... пише още Васил Георгиев - Васко Кръпката. 

Откакто чух Beatles и Rolling Stones съм в Еврозоната. Щастлив съм, че днешна България отново е част от европейската цивилизация, каквато е била преди червените хмери да налазят нашите земи! Сега естествено подкрепям историческата саможертва на Украйна да се откъсне от съветизацията.

Понякога ми пишат „като си толкова за Украйна, отивай там да се биеш”.... и подобни заяжданици от хора, на които отколе моято ясна антиболшевишка, антивоенна и пр. позиция е трън в робските им души. Да, винаги ще помагам с музика и с цялата си душа да сме с колкото може по-високо вдигнати глави. Да сме свободни и да отстояваме свободата, която е извоювана с много усилия, уверява Кръпката. 

Междувременно стана ясно, че на 31 март концерт на словенската група Лайбах в украинската столица е отменен. Групата потвърди, че организаторът на концерта е решил да анулира събитието, тъй като е предизвикало твърде много спорове в Украйна, съобщи сайтът „Словения таймс“.

Членовете на индъстриъл рок групата, известна с използването на образи във военен стил и тоталитарни символи, казват, че им е било поставено категоричното изискване изрично да заявят, че всички руснаци са лоши и че цялото руско изкуство няма стойност, а те не са съгласни с това, пояснява БТА.

Местният организатор на концерта обяви в социалните медии, че събитието е отменено поради полемиката, която е разпалило във връзка с възгледите на групата за причините за войната в Украйна.