Красавците на Евро 2024 (СНИМКИ)

Мъжете ще наблюдават повече играта, докато дамите ще се наслаждават и на друга красота

Новини
13:10 - 18 Юни 2024
2840
Красавците на Евро 2024 (СНИМКИ)

Наред със страстите на терена по време на Евро 2024, футболната аудитория наблюдава под лупа представянето на звездите и техните съотборници. Фаворитите стартираха с победи, което на този етап едва ли изненадва някого, но има и един друг аспект, върху който си заслужава да се наблегне - красотата.

Разбира се, там дума имат дамите, които със сигурност забелязват повече детайли, като нежните създания са фокусирани върху формите на тялото на играчите, прическите, лицето...

Представяме ви някои от най-привлекателните футболисти, участващи на Европейското първенство в Германия. Разбира се, с уговорката, че това не е класация.

Джуд Белингам, роден на 29 юни 2003 г. в Стаурбридж, Великобритания, е изгряваща звезда в света на футбола. Като професионален халф, той играе за Реал (Мадрид) и националния отбор на Англия.

Започва кариерата си в школата на Бирмингам, където на 16 години става най-младият дебютант в мъжкия отбор.

През 2020 г. преминава в Борусия (Дортмунд), а през 2023 г. Реал (Мадрид) плаща над 100 милиона евро за трансфера му. Белингам веднага се утвърждава като ключова фигура в отбора на Карло Анчелоти, впечатлявайки с 21 гола и 10 асистенции през сезона, включително решаващи голове в "Ел Класико".

На едва 20 години, Белингам вече се е наложил като един от водещите играчи в Европа. Той допринася значително за успехите на Реал в Ла Лига и Шампионската лига. Извън терена, медиите го свързват с холандската моделка Лаура Селия Валк.

След блестящото му представяне на световното първенство през 2022 г., очакванията са той да поведе английския отбор към нови висоти на Европейското първенство по футбол тази година.

Килиан Мбапе, роден на 20 декември 1998 г. в Бонди, близо до Париж, е един от най-добрите футболисти в света, известен със своята скорост. Започва кариерата си в Монако през 2015 г., където печели титлата в Лига 1. През 2017 г. преминава в Пари Сен Жермен за €180 милиона, превръщайки се във вторият най-скъп играч в историята и най-скъпият тийнейджър.

В ПСЖ Мбапе печели пет титли от Лига 1, три купи на Франция и извежда клуба до финала на Шампионската лига през 2020 г. През 2023 г. Мбапе подписва с Реал (Мадрид) и бързо се утвърждава като ключов играч и капитан на френския национален отбор.

Той изумява футболната общност със своите 26 гола в първия си сезон за Монако и продължава да впечатлява на международната сцена, включително с изключителното си представяне на Световното първенство през 2018 г. В Реал (Мадрид) Мбапе продължава да показва невероятната си класа, превръщайки се в един от най-ярките футболни таланти на нашето време.

Йошко Гвардиол, роден на 23 януари 2002 г. в Загреб, Хърватия, е един от най-обещаващите млади защитници в световния футбол. На 20 години той се присъединява към Манчестър Сити и се утвърждава като ключов играч в националния отбор на Хърватия.

Гвардиол впечатли с изключителното си представяне на Световното първенство в Катар, където игра във всички мачове и отбеляза гол в сблъсъка за третото място срещу Мароко, превръщайки се в най-младия голмайстор на Хърватия на световни първенства.

Младият хърватин израства в скромно семейство с баща рибар и майка, която се е занимава с хандбал. Въпреки светкавичния си успех и интереса на множеството европейски грандове, Гвардиол остава скромен и верен на своите корени. След като се утвърждава в Динамо (Загреб) и РБ Лайпциг, той преминава в Манчестър Сити, където продължава да демонстрира своята изключителна работна етика и талант на терена.

Върджил ван Дайк, роден на 8 юли 1991 г., е холандски футболист, който се утвърдил като един от най-добрите защитници в световния футбол. Неговата професионална кариера започва през 2011 г. в Гронинген, след което преминава в Селтик през 2013 г., където печели две шампионски титли и една купа на Шотландия.

През 2015 г. Ван Дайк привлича вниманието на Саутхемптън, а през януари 2018 г. трансферът му в Ливърпул се превръща в рекорден за защитник заради сумата от 75 милиона паунда.

Антоан Гризман, роден на 21 март 1991 г. в Макон, Франция, е френски футболист, който играе като нападател за Атлетико Мадрид. Кариерата му започва в местния клуб в Макон, след което преминава през няколко неуспешни пробни периода в по-големи клубове.

През 2005 г. след силно представяне в контролен мач срещу Пари Сен Жермен, той получава предложение от Реал (Сосиедад). Там Гризман дебютира през сезон 2009/10, помагайки на отбора да се върне в испанския елит. С времето интересът към него от големи клубове нараства, но той остава верен на Сосиедад, докато през 2014 г. не преминава в Атлетико (Мадрид).

На международната сцена Гризман печели европейското първенство до 19 години през 2011 г., а през 2016 г. е обявен за голмайстор на Европейското първенство. На Световното първенство през 2018 г. играе ключова роля, отбелязвайки 4 гола, включително във финала срещу Хърватия, което помага на Франция да спечели титлата.

Уилям Салиба, роден на 24 март 2001 г., е изключителен френски централен защитник, който в момента играе за Арсенал и националния отбор на Франция. На 23 години той се утвърждава като един от най-добрите защитници в света. Присъединява се към Арсенал през 2019 г. от Сент Етиен за £27 милиона, след което е изпратен под наем във Франция, за да натрупа опит в Ница и Марсилия.

През 2022 г. Салиба прави своя дебют за Арсенал и се превръща в ключов играч в отбора на Микел Артета, като през този сезон поставя рекорд във Висшата лига, играейки всички 38 мача без да пропусне минута, което прави общо 3420 минути.

През своята кратка, но забележителна кариера, Салиба демонстрира изключителни умения в защитата, запазвайки 18 чисти мрежи и формирайки страхотно партньорство с Габриел Магаляеш, което помага на Арсенал да стане най-добрата защита в дивизията с допуснати само 28 гола през сезона.

Неговото доминиращо присъствие и дисциплинирана игра на терена го правят незаменим за Арсенал. Освен способностите си като защитник, Салиба показва и невероятна прецизност в подаванията. Въпреки крехката си възраст, той играе с увереността на опитен професионалист и получава признание от множество експерти и медии.