Красен Кралев: Огнян Стефанов ни плюе, откакто уволних жена му

Политика
21:23 - 14 Юли 2020
11397
Красен Кралев: Огнян Стефанов ни плюе, откакто уволних жена му

Спортният министър Красен Кралев направи разкрития за Огнян Стефанов, който е един от събеседниците на Васил Божков от скандалните записи, изнесени от прокуратурата.

"Едва ли в момента този е най-интересният образ от организаторите на протестите, но е хубаво младите демократи да знаят все пак историята на флагманите на опитите за метеж срещу правителството. Съпругата на този “журналист” (б.р. - Огнян Стефанов), над 20 години управляваше ученическия спорт в Министерството на младежта и спорта. След като направихме ревизия и анализ на действията й, установихме, че носи основна вина, по време на всички правителства за периода, за нанесените тежки щети върху ученическия спорт, я освободихме през 2017 г. От тогава този “журналист” изписа куп клевети по адрес на министерството", написа Кралев във "Фейсбук", публикувайки линк към статия "Кой е Огнян Стефанов, когото Божков „чувства близък“?.

Малко след като бяха огласени аудио записите, Стефанов потвърди за тях. "Разбира се, че си спомням тези разговори, откривате ли в тях нещо укоримо", попита той, цитиран от БНР, като добавя: "Васил Божков не го познавам, контактувам с него единствено от професионален медиен интерес. Той може да е обвиняем, но това не е присъда. Всяка медия и журналист има желанието да се свърже и да чуе мнението му. Не откривам нищо укоримо в това, напротив".