Красен Кралев откри боксовата зала на Детелин Далаклиев

Световният шампион ще тренира подрастващи

Бокс
14:06 - 10 Октомври 2020
2748
Красен Кралев откри боксовата зала на Детелин Далаклиев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в официалното откриване на боксовата зала на Детелин Далаклиев в Плевен.

Кралев, световният шампион от Милано 2009 и президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински прерязаха лентата на модерното съоръжение.

Боксовият клуб на Далаклиев ще работи с подрастващи, като основната цел на спортист номер едно на България за 2009 г. е да изгради състезатели за националните отбори на страната в различните възрастови групи. Новата зала е с площ от 250 кв. м., а в нея ще могат да се подготвят едновременно до 30 боксьори. Оборудвана е с професионални уреди, като тяхното закупуване беше финансирано от ММС с 83 958 лв.

“Министерството на младежта и спорта помогна с каквото беше необходимо за оборудването на залата. Разбира се, когато световен шампион открива такъв спортен обект това е празник не само за града, в който се прави, но и за целия български спорт. Уважението и обичта към Детелин са огромни. Огромни са и очакванията от това, което той ще направи с неговия клуб. Надявам се колкото се може повече плевенски деца да последват неговия пример, да поемат от неговото мъжество, от неговия кураж, от неговото трудолюбие, за да постигнат мечтите си. Детелин е едни от най-ярките примери, които можем да имаме за младото поколение. Дано повече деца влязат в тази зала и опитат от магията на бокса. Това ще ги изгради като истински личности със силни характери и достойни българи. Пожелавам на Детелин успех в новото поприще и му благодаря, че се захвана с тази трудна дейност- изграждането на спортен клуб и възпитаването на нашите деца”, заяви Красен Кралев при откриването на залата.

На събитието присъстваха още олимпийският шампион по бокс и бивш треньор на Далаклиев Петър Лесов, световната и европейска шампионка по бокс за жени Станимира Петрова и бронзовата олимпийска медалистка по борба Елица Янкова.