Красен Кралев откри "Гран При София 2019"

Спорт
14:48 - 17 Август 2019
3058
Красен Кралев откри "Гран При София 2019"

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старта на "Гран При София 2019", трети кръг от Национален шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и на Националния шампионат "Безопасно шофиране" с надслов "Да опазим бъдещето на децата ни!". Надпреварата се провежда от 17 до 18 август на ул. "Владимир Вазов" и ул. "Резбарска" в столицата.

Същинският фокус на събитието е пътната безопасност и кампанията "Мисия 0" на Института за пътна безопасност, която е по европейски модел и цели не само намаляване на инцидентите по пътищата, но и към това изобщо да няма жертви. През двата дни от надпреварата се провеждат безплатни обучения по безопасно шофиране, а кандидат шофьорите могат да се качат на автомобилен симулатор с изкуствен интелект, който следи за правилните реакции и познаването на правилата за движение.

По време на "Писта София" може да се види дрифт демонстрация на професионални състезатели, сред които двукратният европейски шампион по дрифт Александър Язов-Матрицата, европейският шампион Тодор Дунев и други. Моторспорт изложение, стънт с мотори, парад на ретро автомобили и супер коли също са част от програмата.