Красен Кралев събра елита на Варна на своя изложба с картини (СНИМКИ)

Бившият спортен министър дарява приходите от „Вдъхновения 2” за развитие на културата в морската столица

Култура
17:51 - 17 Август 2022
6952
Красен Кралев събра елита на Варна на своя изложба с картини (СНИМКИ)

Бившият спортен министър и екс депутат от ГЕРБ Красен Кралев се изяви в ново амплоа като откри във вторник вечерта втората си самостоятелна изложба във варненската галерия "Графит". За празника на родната си Варна медикът бизнесмен и политик представя 42 картини, рисувани тази година.

Изложбата на Кралев е благотворителна и средствата ще бъдат предоставени на Съюза на българските художници в морския град. Експозицията е наречена „Вдъхновения 2".

"Има много неща в живота на един човек, които го вдъхновяват - близките хора, неговият личен свят. Тук могат да се видят нещата, които са част от моя живот, част от моите вълнения", сподели бившият депутат. 

Художественото съчетание на разнообразните решения, форми, символи и образи намира израз и в морската тематика.

Бившите депутати от ГЕРБ Тома Биков (вторият отдясно наляво) и Христо Терзийски (крайният вдясно) също дойдоха да разгледат картините на Красен Кралев

"Аз много обичам морето, въпреки че от години живея в София, никога не съм се откъсвал, винаги съм бил част от Варна и съм се чувствал варненец. Така че това можете да го видите в изложбата, присъства отчетливо. Геометрията също е нещо, което много ме вълнува, защото смятам, че това е божествената наука, която дава друг прочит върху нещата", допълни бившият министър на спорта.

Кметът на Варна Иван Портних уважи изложбата на бившия министър и свой съпартиец

Откриването на изложбата беше уважено от кмета на Варна и областен координатор на ГЕРБ Иван Портних, от бившия МВР шеф и екс народен представител от ГЕРБ Христо Терзийски, както и от друг досегашен парламентарист от ГЕРБ Тома Биков.

"Видях ценни за мен хора, които ме подкрепиха и искрено се зарадваха на творбите ми. Когато подредиш хаоса в теб, ще видиш, че отвън няма нищо за подреждане. Беше страхотно изживяване", сподели Красен Кралев във фейсбук.

Бившият спортен министър съобщи, че през октомври ще гостува с изложбата в София в галерията на Вежди Рашидов.