Краси Стойчев: Ако в Китай някой опиташе номера на Владо Каролев, щеше да бъде разстрелян

Актуални новини
09:14 - 26 Март 2020
4010
Краси Стойчев: Ако в Китай някой опиташе номера на Владо Каролев, щеше да бъде разстрелян

"Китай смачка епидемията като пускаше по един човек от семейство на три дни до магазина. Ако в Китай някой опиташе номера на Владо Каролев, да се разхожда, щеше да бъде разстрелян". Това коментира пред Би Ти Ви бизнесментът Красимир Стойчев, собственик на една от големите фирми в началото на прехода след 1989 г. „Трон" и един от основателите на вече несъществуващата организация на едрите предприемачи Г-13.

Ще е трудно за работодателите да приемат мярката 60/40, тъй като те трябва да платят осигуровките на работниците – за тях това значат средства. Работодателите предпочитат да пуснат работниците, които да си вземат парите за безработни. Тази мярка е полвинчата, смята Стойчев.

"Положението е сериозно. България не може да си позволи да дава по 1000 долара на човек като САЩ. Стъпката, която можем да направим е кредит, ако се наложи", каза още той.

"Най-тежко засегнат е малкият бизнес – магазини, сладкарници, хотели и ресторанти. Това са 800 000 души в страната. За тези хора трябва да има пълен мораториум върху плащанията и данъците", разкри предприемачът.

"Смешно е. Лекари се бият помежду си”, заяви за новия Медицинския съвет Красимир Стойчев и допълни: 'Трябва да има борд по икономиката, не само медицински."