Красимир Ципов: Със Закона за здравето искаме да запазим живота на българите

Общество
13:02 - 07 Май 2020
1265
Красимир Ципов: Със Закона за здравето искаме да запазим живота на българите

Целта на Закона за здравето е да запазим живота и здравето на българските граждани след извънредното положение. Това каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ и депутат от ГЕРБ Красимир Ципов по време на дебата по Закона за здравето в Правна комисия. 

"Нека да напомним каква е основната цел на този законопроект. Тази цел е да бъдат регламентирани мерки, които да продължат да се прилагат след изтичане на срока на извънредното положение следващата седмица. Целта на тези мерки е все пак да продължи да ограничи разпространяването на епидемията от COVID-19", обясни Ципов.

Смятаме, че именно по този начин ние трябва да продължим подготовката да посрещнем различните предизвикателства, пред които сме изправени и най-вече да гарантираме адекватните здравни, медицински грижи за българските граждани, казват от ГЕРБ. 

От партията подчертаха, че разпространението на този вирус продължава и в национален, и в европейски, и в световен мащаб. "Това представлява една изключително сложна ситуация, която засяга не само общественото здраве, а и националната сигурност, както каза министър Ананиев. Разбира се, че ще прегледаме, обмислим всяко едно разумно предложение по законопроекта", заяви още Ципов.