Красимир Вълчев: Ще предложим онлайн обучение и при грипните ваканции

Актуални новини
14:55 - 21 Май 2020
1463
Красимир Вълчев: Ще предложим онлайн обучение и при грипните ваканции

Ще предложим в Закона за предучилищното и училищното образование обучение в електронна среда да се случва и по време на грипни ваканции.

Тази идея лансира министърът на образованието Красимир Вълчев по време на заседанието на Комисията по образование в отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ Таня Петрова за дистанционното обучение.

"Обучението в електронна среда и чрез електронни ресурси е неизбежно да се прилага в бъдеще. То стартира успешно благодарение на ситуацията, благодарение на усилията, които бяха положени от учителите, основно благодарение на добрата ангажираност от родителите", коментира Вълчев. 

Той все пак се съгласи, че това обучение си има и с

воите дефицити. "В никакъв случай не може да замести присъственото обучение в училище. Следващите години и десетилетия системите на образованието ще продължат да осъществяват обучителния процес преди всичко в традиционната класна стая. Много повече учениците и студентите ще използват електронни платформи", каза още той.

Според Вълчев  няма оправдание в бъдеще при така наречените грипни ваканции да не се провежда такова онлайн обучение. Той е на мнение, че в бъдеще, ако трябва да се провежда електронно обучение, то в много по-голяма степен трябва да бъде синхронно.

Снимки: Агнес Методиева