Красимир Янков пак се цели в стола на Корнелия

Червеният депутат смята, че сегашното ръководство на БСП трябва да си ходи

Политика
18:00 - 14 Ноември 2019
1620
Красимир Янков пак се цели в стола на Корнелия

Имам готовност да се кандидатирам за лидер на БСП. Имам и хора, които ме подкрепят! Това заяви депутатът от БСП Красимир Янков в предаването "Плюс - минус" по Нова телевизия.

„Предстоящите вътрешни избори в БСП ще са интересни не само за членовете на партията, но и за тези, които симпатизират на столетницата. Те са интересни за всички, защото от това дали БСП ще продължи с това ръководство, или ще направи смяна, зависи дали партията ще бъде алтернатива и ще свали Борисов от власт. Вървейки по сегашния път, със същото ръководство, виждате, че резултатите са такива. Ние губим усещането на българските граждани, че можем да бъдем алтернатива. Според мен това ръководство трябва да се оттегли”, заяви Янков, който преди време бе кандидат за председател на Столетницата.

„Разчитам, че всички, които са загрижени за бъдещето на БСП, ще бъдат обективни според фактите. Предстоят ни следващите парламентарни избори. Очакванията към БСП е да бъде алтернатива на ГЕРБ и да свали Борисов от власт”, заключи Янков.

„Резултатите от последните местни избори показват, че най-силните резултати в подкрепа на БСП в няколко области са около 20-22%. В повечето обаче тя е между 11 и 14 на сто. Затова казвам да гледаме фактите и да сме загрижени за бъдещето на БСП. Отминалите избори могат да бъдат зачетени като успех и това е добрата новина. Но от друга страна е под очакванията на много от хората, които търсят алтернатива на това управление на Бойко Борисов”, допълни Красимир Янков.

Социалистът коментира и бюджетите за 2020 г. „В тях нямаме нищо ново. Продължава да има липса на справедливост и солидарност. Няма никакви реформи”, посочи Янков.