Красимира Катинчарова, "Величие" : Не си представям е да има правителство след изборите

Няма да подкрепим старите играчи, категоричен е водачът на листата в Стара Загора

Политика
09:10 - 14 Октомври 2024
6058
Красимира Катинчарова, "Величие": Не си представяме да има правителство след изборите

Истинска изненада и недоумение предизвика у водещите на сутрешния блок на Нова тв Виктор Николаев и Мирослава Иванова гостът им Красимира Катинчарова, водач на листата на "Величие" в Стара Загора и Хасково. 

"Ние няма да търсим партньорства с партиите, които са досега представени в парламента, защото имаме различия с тях. За нес съставянето на правителство не е на всяка цена, защото партиите са компрометирани. Ние видяхме през последните 10 години какво могат и какво не могат, така че няма шанс.", заяви Катинчарова.

"То кои други да са?", попита резонно Иванова.

"Няма да получат подкрепа. Ние ще сме твърда опозиция в парламента", обясни гостът. 

"Т.е. вие не виждате съставяне на правителство след изборите, нали така? Тогава какъв е смисълът?", попита водещата. 

"Смисълът е да осветим начина, по който се ограбва държавата. Ние твърдим, че от години държавата се ограбва", обясни Катинчарова, визирайки прогвозата за 18 млрд. лв. дупка в бюджета догодина. 

"Но това са официални разходи. 18 млрд. не е кражба, а липса. Тези пари ги няма, че да може някой да ги открадне", намеси се Николаев.

"Аз не казвам, че тези пари са откраднати, а че финансит на държавата не се управляват добре. Разпределението на средствата не е оптимално", коментира тя.

"Вие бяхте в НС и сте ги гласували тези разходи", опонира я Иванова.

"Не, не сме", отсебе гостенката.

"Увеличаване на заплатите на военнослужещите не сте гласували, така ли?", настоя Иванова. 

"Не, не, не. Вижте, не говорим за конкретно, а принципно в момента. Ние сме подкрепили всичко, което сме сметнали за подходящо за хората. Ние правителство в следващия парламент не си представяме, защото ние не можем да подкрепим старите играчи", обясни тя. 

"Значи вие направо прескачате в следващите избори и нов парламент, където да има нови играчи, които вие да подкрепите, така ли?", попита Николаев. 

"Ние се надявахме, че с "Възраждане" ще станем естествени партньори, но те имаха изключително враждебно отношение към нас. Те не ни подкрепиха за нащия проект за доизграждане на АЕЦ Белене", посочи кандидат-депутатът.