Красива амбиция: Планирам на 30 да съм най-успешната бизнесдама в България

Мис Свят България, 16-годишната Ивана Събева, заяви, че всичките ѝ приятели са очаквали да грабне короната

Изповеди
09:42 - 06 Февруари 2024
4865
Красива амбиция: Планирам на 30 да съм най-успешната бизнесдама в България

В момента изживявам една мечта и съм толкова щастлива. Това да ти се сбъдне една от най-големите мечти на 16 години е наистина невероятно. 

Това коментира пред Нова тв новата Мис Свят България 16-годишната Ивана Събева.  

Аз винаги си поставям цели и когато се записвам за нещо, знам, че ще го спечеля. Аз отивам там и казвам, че това ще го направя. И през цялото време съм с мисленето, че го печеля. Аз знаех, че ще спечеля. Дори обмислях точно какво да направя, когато спечеля, как ще се изразявам, къде да бъда активна. Аз наистина знаех, че ще го спечеля, коментира тя.

Малко съм скарана с училището, защото съм се насочила към бизнеса - това е моята страст, моето призвание и съм го усетила от съвсем малка. Бизнесът е част от семейството ни, коментира тя. 

Искам да си направя нещо мое, да работя за себе си, да сбъдвам мои, а не чужди мечти. Минала съм пред четири професии. Така че не искам да работя за друг. Била съм сервитьорка, барманка, хостеса и продавачка, коментира тя. 

Много съм амбициозна. Всяка една работа ме е научила на много интересни неща. От това, че не искам да работя за някой друг, до това какви хора можеш да срещнеш. Тъжно е, че хората, които работят за други хора, нямат мечти, смята Събева. 

Родителите ми винаги са ме подкрепяли, защото знаят, че за да бъдеш на върха, трябва да знаеш какво е и от другата страна. Майка ми се занимава с търговия и рециклиране на матраци. Тя е председател на интериорните дизайнери у нас. Тя работи заедно с баща ми, който е в  индустриалното строителство и, разказа тя.  

Моите приятели изобщо не са изненадани от победата ми. Защото аз съм си такава - много активна, бутам се навсякъде. Не се срамувам да си кажа, че в социалните мрежи съм писала до различни брандове, за да се снимам, да се показвам и не съм искала никакво заплащане, просто искам това да го правя, казва тя. 

Възможността не пада от небето, трябва да направиш нещо по въпроса, посочи тя.  

Аз си имам план за живота. До 18-годишна възраст ще изграждам име, доверие, за да може с каквото и да се захвана след това, хората да ми се доверят, посочи тя.

Красотата е поведение. Затова конкурсът е един месец, за да ни наблюдават как се държим, коментира Събева. 

 В училище се чувствам не на място, защото съм пораснала малко по-бързо от другите и не мога да се забавлявам като останалите, посочи тя.

Очаквам на 30 години да бъда най-успешната бизнесдама в България, категорична е тя.