Кръстаич: Чака ни тежък мач!

Футболистите не трябва да са на туризъм в националния отбор, заяви сръбският селекционер на България

Спорт
11:07 - 23 Март 2023
823
Кръстаич: Чака ни тежък мач!

Националният селекционер Младен Кръстаич говори преди утрешната европейска квалификация с Черна гора в Разград.

"След четирите мача, които изиграхме, и четири месеца пауза, стана време за европейските квалификации. Свършихме добра работа в този период, започнахме да изграждаме отбор с няколко опитни играчи и доста млади, поставихме основите на един добър отбор. След двата приятелски мача идват мачове за точки. Групата е тежка, трябва да бъдем внимателни. Сърбия е големият фаворит, Унгария се представя силно, Черна гора е традиционно добър отбор, няма да бъде лесно. Нашата цел е да продължим работата, която свършихме, да покажем максимална концентрация, ще изисквам от играчите да покажат максимално своите възможности.

Не съм човек, който обича да крие нещата. След тренировката днес ще се знае съставът. Имате своите източници на информация как да стигнете до състава, аз имам от три-четири дни идея в главата си. В състава може да има както познати, така и не познати имена. Важното е те да покажат най-доброто срещу Черна гора. Очаквам тежък мач. Съперникът е равнопоставен на нас, но имаме играчите с качества, с които да им се противопоставим.

Играем мач за мач. Сигурно е само, че човек ще умре. Трябва да сме концентрирани във всеки мач. Ако зависи от мен, ще играем грозно във всеки мач, но и да печелим. За играчите, които идват и не идват, спокойно, това е моя работа. Къде бяхме в миналите квалификации? Колко българи играят в българските клубове? Когато дойдох, казах, че ще направя отбор за европейските стандарти - физически, динамика на срещите. Вече четири мача имаме зад нас, футболът е дългосрочен процес, не може след един мач да кажем, че отиваме на световно или европейско първенство, ако зависи от мен ще участваме 100 години. Играчите трябва да не идват тук като туристи, да идват с патриотизъм, чувал съм, че така е било в миналото. Можем да върнем доверието на феновете. Във всички балкански държави се пита защо този е викнат, защо онзи. Никой не ми оказва натиск, аз сам си оказвам натиск", каза Кръстаич пред репортерите.