Кръстницата на ГЕРБ: Това ли е краят на ерата „Борисов”?

Личности
15:52 - 19 Април 2021
7338
Кръстницата на ГЕРБ: Това ли е краят на ерата „Борисов”?

"От гражданите зависи дали това е краят на ерата „Борисов”, доколко имат търпимост към такъв тип управление. Дали те искат да са управлявани от една джипка, магистрала, дали искат отговорен министър-председател, който да спазва Конституцията и да се явява в Народното събрание и да не смята, че това е някаква репресия, че някой иска да го неглижира, смачка".

Това каза пред БНР Душана Здравкова, юрист, бивш председател на Окръжния съд във Варна и основател на Сдружение ГЕРБ, което по-късно прерасна в партия.

Според нея никой от ГЕРБ не си дава сметка какво се случва и даде пример с думите на лидера им Бойко Борисов, който каза, че другите сега "да си управляват" и, че ГЕРБ вече не са нужни:

"Напротив, нуждата от една политическа партия е и когато е в управление, и когато е в опозиция. ... Хората трябва да решат какво искат и на кого ще се доверят в своите очаквания".

По думите на Здравкова има големи очаквания от работата на комисията за проверка на управлението на Борисов, но това зависи от продължителността на 45-ото Народно събрание и дали ще има правителство, "което ще си постави амбициозни, но изпълними задачи".

"Вятърът на промяната задуха и от първите заседания на НС се усети прочистване на въздуха. Надявам се парламентът да се справи с всички тежки задачи", коментира тя.