Кратко, ясно и точно в пекарните: "Днес само козунаци!"
Болшинството предпочитат да си купят готови тестените изделия, отколкото да цапат вкъщи и да хабят ток
Без никакви опашки и истерия, както става обикновено, софийските пекарни посрещната своите клиенти в събота сутрин, видя репортер на Lupa.bg.
Повечето заведения от такъв род бяха отворили рано врати и се продаваха козунаци - класически, такива със стафиди, със стафиди и локум, с шоколад и какви ли още не видове.
Някои, които имаха възможност за по-голям асортимент, бяха направили и банички, тутманици и други тестени изделия за тези, които нямат време да закусят вкъщи и предпочитат да си купят закуски.
Никъде нямаше опашки, а клиентите влизаха през интервал от няколко минути, за да направят своя избор и да си купят козунак за Великден.
Цените също бяха приемливи, поне за някои - от 6,60 лв. до 9,90 лв. бяха най-скъпите. Разбира се, има и разлика в грамажа на козунаците.
"А, ще си играя аз да меся козунаци като луда, като ни ги поднасят наготово. Със сигурност ще ми е по-изгодно и евтино, отколкото да горя ток и да има хамалогия у нас", коментираха дами в една от столичните фурни.