Кръв се лее: Животното преби лекарка и полицай

У нас
19:59 - 28 Февруари 2020
5941
Кръв се лее: Животното преби лекарка и полицай

Лекарка и полицай проляха кръв след атака от криминално проявена мутра, позната като Животното, съобщиха от МВР в Пловдив. Агресивният мъж, раздавал юмруци по въздействие на наркотици, е задържан в ареста на Пето РПУ.

В 17.15 вчера на телефон 112 в районното управление е получен сигнал, че на земята в междублоковото пространство между бл. 196 и детска градина "Едгар Бороу", седи мъж във видимо неадекватно състояние и отправя заплахи към минувачите.

Пристигналият автопатрул установил самоличността на мъжа- 39 годишен стар познайник на полицията, с множество криминални прояви, предаде „Марица”.

На място се отзовал и екип на Спешна медицинска помощ. При опит да му бъде извършен преглед, мъжът започнал да се държи агресивно и нанесъл удар с юмрук в лицето на лекарката от екипа.

Мъжът, известен с прякора Животното, бил незабаво задържан и отведен в ареста. В сградата на районното управление, въпреки поставените белезници, задържаният нанесъл удар с ръцете си в областта на челюстта на съпровождащия го полицейски служител. 

Пострадалата лекарка е превъзмогнала болката и продължила работа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл 131 ал 2 от НК. Случаят е докладван на Районна прокуратура Пловдив.