Кремъл: Контактите със САЩ трябва да продължат

Русия
15:41 - 15 Юни 2022
2255
Кремъл: Контактите със САЩ трябва да продължат

Кремъл заяви днес, че контактите са необходими за отношенията със САЩ и ЕС на фона на напрежението заради войната на Русия в Украйна, предадоха световните агенции.

„Общуването е необходимо, в бъдеще така или иначе ще трябва да общуваме. Америка никъде няма да отиде. Европа никъде няма да отиде. Ето защо ние ще трябва да общуваме с тях. Но това ще бъде общуване, основано изключително на принципите на взаимното уважение, неделимостта на сигурността, отчитането на взаимните безпокойства и на взаимната изгода", заяви Песков пред репортери по видеоконферентна връзка, предаде ТАСС.

Песков отвърна утвърдително на въпрос на един от журналистите дали в това се изразяват новите надежди за продължаване на отношенията на Русия със Запада. Той обаче добави, че тази тема сега не е в близка перспектива.

Песков каза, че едва ли при сегашната ситуация двете страни могат да се върнат към духа от Женева, имайки предвид срещата между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън през 2021 г., която породи надежди за известно ограничено разведряване в двустранните отношения, посочва Ройтерс.