Кремъл подготвял света за нова пандемия

Според института "Робърт Лансинг" Москва щяла да хвърли вината върху САЩ

Актуални новини
12:05 - 14 Май 2024
233786
Кремъл подготвял света за нова пандемия

Американският изследователски институт "Робърт Лансинг" (RLI) твърди, че Кремъл подготвя "информационния фон" за нова пандемия. Според изследователите на института Москва се готви за информационна кампания за началото на вирусна пандемия, като целта е да хвърли вината върху САЩ.

В публикацията се посочва, че медии, свързани с руското военно разузнаване, пишат, че

"американски военни биолози са в Кения", а Медицинският научно изследователски институт за инфекциозните болести на американската армия редовно изпраща там свои хора. Руското военно разузнаване "уточнява", че "американците, ръководени от полковник, събират бълхи, кърлежи и други паразити, способни да разнасят инфекции,

пише Фактор. Предполага се, че Москва разпространява тези съобщения, за да подготви почвата за провокирането на нова пандемия, за която да обвини САЩ. Според съобщението на "Робърт Лансинг"

руските военни биолози изучават и разработват бойни вируси на шарка и други разновидности.

Твърди се, че в ЦАР има руски военни лаборатории, изучаващи особено заразните заболявания с висока смъртност, ръководени от Научно-изследователски институт 49 на Министерството на отбраната на Русия.

По информация на RLI, лабораторията представлява подземна болница с изолирани болнични стаи за 15 души и се охранява от руски военни.