КРЕМЪЛСКИ ОПОРКИ: "Възраждане" пак плаши с норвежките влакове в пленарната зала

"Ще дойде някое НПО у вас и ще Ви вземе тубата с гел", изрепчи се Явор Божанков на Цончо Ганев

Политика
11:50 - 25 Май 2023
4161
КРЕМЪЛСКИ ОПОРКИ: "Възраждане" пак плаши с норвежките влакове в пленарната зала

Остър сблъсък на мнения "за" и "против" внесените от ПП, ГЕРБ и БСП законопроекти за домашното насилие настана в пленарната зала и без малко не се стигна до бой.

Повод за неприятната ситуация стана поредица изказвания на депутатите от "Възраждане" Цвета Рангелова и Цончо Ганев как всичко в текстовете водело просто до осигуряване на работа за частни НПО-та, свързани по думите им с ПП-ДБ.

Стигна се дотам двамата русофили-псевдонационалисти да вкарат темата за т.нар. норвежки влакове (системата за социални дейности "Барневернет" в скандинавската страна - б.р.) отново на дневен ред като според Ганев цялата идея на "новата коалиция", както я нарече, била отново с лекота да се извеждат деца от семействата... "незаконно". 

И взриви залата с твърдение, че депутатка от ДБ пускала доноси именно за отнемане на деца, без да посочи кого конкретно визира. Явор Божанков от ПГ-ДБ не му остана длъжен -

"Така се започва - първо са влаковете за Норвегия, после е пръскането със самолетите, после е 5G", коментира той градацията на лансираните предимно от Кремъл пропагандни идиотщини в реториката на "възрожденци" у нас. 

"Влиза едно НПО у вас и Ви взима тубата с гел", добави бившият социалист. И видимо вбеси Цончо Ганев, който едва не му налетя на бой. Наложи се председателят на НС Росен Желязков да помоли двамата народни избраници да прехвърлят диалога навън, в кулоарите. 

Божанков обвини дясната ръка на Костя Копейкин, че си е позволил да принизи изключително наболялата и сериозна тема за домашното насилие с конспиративни теории. "Как не те е срам, бе", изрепчи се на свой ред пък Ганев. 

А по повод законопроекта за домашното насилие, внесен от ИТН, стана ясно, че "Възраждане" е изключително уплашена от това, че и хомосексуални двойки ще имат право да подават сигнали за такова.

Както и че живеещите на семейни начала се сравнявали със съпружеските отношения (въпреки че над 50% от всички новородени в страната в последните години са от извънбрачни отношения по данни на НСИ - б.р.). 

А върхът на аргументацията на националистите взе мнението на депутатката Рангелова, че домашно насилие можело да се лекува, решава и прекратява... чрез медиация.