Крепостта "Кракра" посреща рок фест за Джулая

Култура
12:05 - 21 Юни 2023
2274
Крепостта "Кракра" посреща рок фест за Джулая

Двудневен рок фест ще се състои на крепостта "Кракра" в Перник. Музикалната проява е посветена на Джулай морнинг, съобщиха от общинската администрация. Рок фестът се организира от Община Перник в партньорство с Club "Maze JB".

Музикалното събитие ще започне на 30 юни от 19:00 ч. с концерт на групите "Зона 69", "Bad city", "Band 100", "Tsunami" и "Eagle heart".

Вторият концерт ще е на следващия ден от 18:00 ч. и отново ще прикове вниманието на меломаните от миньорския град. На сцената на Пернишката крепост ще се изявят групите "Уикеда", "S3X", "Delta Roosters", "Baron Chameleon" и гостите от град Кочани, Северна Македония - "Йордан Манов трио". Двудневният рок фест е със свободен вход.

Историята на рок музиката в Перник води началото си от далечната 1962 г. Тогава в града се създава първата местна рок банда - "Пернишки братя".

Шест години по-късно в града се провежда и рок фестивал. Председател на журито е Борис Карадимчев. Именно на него първо място печели песента на Георги Минчев "Бяла тишина".