Кретенията продължава: Коли пак паркират върху пясъка на "Болата"

От известно време плажът няма статут на резерват

Новини
08:50 - 03 Юли 2023
3170
Кретенията продължава: Коли пак паркират върху пясъка на "Болата"

Пореден случай на паркиран автомобил на пясъчна ивица край морето. Историята се случва ден преди Джулай морнинг, на един от най-красивите плажове в Европа – "Болата" край Калиакра.

Граждани са заснели как мъж с лек автомобил спира до водата и слуша музика. След подаден сигнал до МВР – няма наказани. На Болата цари хаос и ден след този случай е пълно с автомобили на плажа.

Кадрите с джипа на плажа са заснети в петък следобед на плаж "Болата". Снимката прави Момчил Русев, който е на почивка. Освен да снима, мъжът подава и сигнал до МВР.

„Не мисля, че някой го глоби. По телефона не бяха много заинтересовани. Записаха регистрационния номер. И мисля, че дотам приключи всичко. Съответно ми съобщиха, че евентуално не е бил информиран, че това е такава местност. Но дори и да е така, всички знаят, че на плажовете е забранено да се паркира в пясъчната зона”, посочва Момчил Русев пред Нова тв.

Ден след случая коли, палатки, кемпери и каравани има навсякъде. Дори на кея за лодки.

Отправено е официално запитване към МВР дали полицаи от районното в Каварна са проверили случая и има ли наказан. Все още отговор – няма. Поредна проверкапоказва, че от скоро мястото няма статут на резерват. Стопанисвало го МОСВ, обясниха от община Каварна.

„Защитената местност е изключителна държавна собственост и е под режим и охрана на РИОСВ. Така че не е в правомощията да налагаме глоби. В защитената местност са забранени всякакви дейности, които вредят на предмета на защита”, подчерта Елена Балтаджиева - кмет на Каварна.

От МОСВ още нямат отговор на поставения въпрос.