Криминалист пред Lupa.bg: Иво Масларов е в Бразилия

Общество
17:29 - 21 Май 2020
30403
Криминалист пред Lupa.bg: Иво Масларов е в Бразилия

Доведеният син на бившия социален министър Емилия Масларова - Иво, издирван по цял свят от Интерпол с червена бюлетина като поръчител на убийството на бизнесдамата Станка Марангозова, се потайва в Бразилия. Новината разкри ексклузивно пред Lupa.bg криминалист, който е в екипа по разследването на престъплението. „Не мога да кажа къде точно е засечен от партньорска служба, но е района на Рио Гранде”, подчерта униформеният ни източник.

Проверката ни показа, че става дума за старата бразилска столица в щата Рио Гранде до Сул, на брега на Атлантическия океан. Мястото е добре подбрано - ако се наложи спешно да офейка, наблизо са границата с Уругвай и Атлантика.

Не е тайна, че Иво Масларов е изфирясал от България още през март. Оттогава следите му се губят. Според прокуратурата, поръчителят на убийството на Станка Марангозова имал неуредени финансови отношения с нея. На автомобила й е било монтирано проследяващо устройство.

Станка Марангозова бе застреляна в началото на октомври миналата година. Тялото ѝ бе открито с три куршума в главата, а до него имаше поставена бяла роза. Цената на мократа поръчка е 50 000 лева. По оперативни данни за периода 2011-2016 г. през банковите сметки на Марангозова преминали над 300 млн. лв.

От прокуратурата по-рано днес съобщиха, че килърите са били ръководени от подполковник от НСО, за когото Lupa.bg разкри, че се казва Боби, вероятно Борислав или Борис. Охранителят имал активна комуникация с магистрати, бивши министри и масонка ложа. Обменяли се доклади, лични документи на българи и чужденци, постановления на Софийската районна прокуратура, имена на преписки и досъдебни производства. Засега е ясно, че се разследват съдии и прокурори от ложата за уреждане на дела, уточниха от прокуратурата.

В интервю за Lupa.bg бившият социален министър Емилия Масларова бе категорична, че не поддържа никаква връзка с доведения си син, с когото не е се е виждала повече от три години. „Не дойде дори на погребението на баща си”, отсече Масларова. Съпругът й Антон Масларов, бащата на Иво, почина през март 2017-а след дълго боледуване.