Масларова ексклузивно пред Lupa.bg: Не знам къде е доведеният ми син, не общувам с него

Актуално интервю
14:36 - 21 Май 2020
13287
Масларова ексклузивно пред Lupa.bg: Не знам къде е доведеният ми син, не общувам с него

- Г-жо Масларова, безпокоим ви от информационна агенция Lupa.bg по повод разкритието, че доведеният ви син Иво Масларов е поръчал убийството на бизнесдамата Станка Марангозова.

- Здравейте, трябва да ви кажа, че не поддържам никакви връзки с този човек и не знам нищо за този случай.

- Откога не сте общували с доведения ви син?

- От близо три години. Той не присъства даже на погребението на баща си (офицерът Антон Масларов, работил в ДС — МВР в областта на контраразузнаването, почина на 30 март 2017-а, б.ред.). По принцип не сме имали някакви отношения с Иво, никога не съм го гледала, аз имам друг син. Затова ще ви помоля да не леете помия по мен, просто нямам нищо общо с този човек.

- Точно за това ви се обаждаме, за да чуем вашето мнение.

- Пак ви казвам, никога не сме имали кой знае какви отношения. Това момче го видях, когато беше на 20 години. 

- Т.е., с него сте виждали изключително рядко, така ли?

- Изключително рядко, да. През последните пет-шест години много трудно сме поддържали връзка заради баща му. 

- Докато вие бяхте социален министър в кабинета на Сергей Станишев, Иво Масларов развиваше ли някакъв бизнес?

- Не мога да знам, отново ви напомням, че не поддържахме никакви връзки. Баща му не държеше да има комуникация между нас. Иво е от първия брак на съпруга ми, виждала съм майка му само веднъж.

- Според информацията доведеният ви син е изчезнал зад граница още през март, имате ли идея къде е отишъл?

- Как да имам? Не знам къде е. Казвам ви, съпругът ми е покойник вече повече от три години, той не дойде на погребението му... Преди това дълго време беше болен, той не дойде веднъж да го види. От него ни вест, ни кост. Той е голям мъж, има свой живот, за който нямам никаква представа.

ВИЗИТКА:

Емилия Масларова е родена на 3 юли 1949  г. в Якоруда. Има висше икономическо образование. Покойният ѝ съпруг Антон Масларов е син на комунистическия функционер Иван Масларов. През годините е председател на Демократичния съюз на жените. Член на ВС на БСП. Член на Съвета по социално-икономическа политика. Съпредседател на Съвета по демография и здравеопазване.

Народен представител е в 38-ото, в 39-ото и 40-ото НС. Заместник-председател на парламентарната група на Демократичната левица.

Министър на заетостта и социалните грижи в правителствата на Андрей Луканов, на Димитър Попов и на Сергей Станишев. През ноември 2009-а ѝ е повдигнато обвинение в злоупотреба с над 10 милиона лева заради нагласени обществени поръчки в управляваното от нея министерство. Масларова сама се отказва от имунитета си на народен представител, за да бъде разследвана от прокуратурата. Професор е в Тракийския университет.