Криминалисти заловиха извършители на домови кражби

Новини
11:04 - 17 Март 2020
1642
Криминалисти заловиха извършители на домови кражби

Служители на полицейското управление в Свищов установиха извършителите на кражби от два имота в с. Червена.

На 19 февруари в полицейското управление е получен сигнал за кражба на метални вещи от жилище в селото. По случая е заведена преписка. От проведените действия по разследването е установено, че извършители на деянието са две непълнолетни момчета от същото село, известни на полицията.

От допълнително проведените действия по разследването е установено, че двамата са автори и на друга идентична кражба от имот в селото. Инкриминираните вещи са били предадени в пункт за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали за скрап. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата, с мнение за налагане на възпитателни мерки.

Кражба на пари от жилище в с. Орловец, разкриха служители на РУ – П. Тръмбеш. Сигнал за случая е бил получен в управлението на 25 февруари. По данни на тъжителя от жилището му липсвали 220 лв. От проведените действия по разследването е установено, че извършител на деянието е 42-годишна жена от същото село. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата, с мнение за налагане на административно наказание.