Кристъл Палас и Евертън оставиха развръзката за преиграването

Карамелите удържаха 0:0 с човек по-малко

Спорт
11:14 - 05 Януари 2024
1425
Кристъл Палас и Евертън оставиха развръзката за преиграването

Кристъл Палас и Евертън завършиха 0:0 в мач от третия кръг на ФА Къп. Това означава, че ще има преиграване, което ще се проведе на "Гудисън Парк". "Карамелите" бяха по-активния отбор в голяма част от двубоя.

В 79-ата минута Доминик Калвърт-Люин получи директен червен картон, а малко преди края на редовното време Дуайт Макнийл получи тежка контузия и бе изкаран от терена на носилка.

Евертън създаде първата опасност в 17-ата минута. Арно Данжума се озова на добра позиция в наказателното поле и стреля без да се замисли, но в последния момент бранител на “орлите” успя да избие в корнер.

Три минути по-късно отново Данжума пробва късмета си, но вратарят на гостите Дийн Хендерсън се намеси.

В 36-ата минута Доминик Калвърт-Люин бе намерен в пеналтерията и стреля с глава, но опитът му премина на сантиметри от десния страничен стълб.

Три минути по-късно Кристъл Палас създаде първото си положение в срещата. Жеферсон Лерма пробва изстрел от границата на наказателното поле, който премина встрани от вратата на Жоао Виржиния.

В началото на второто полувреме Еберечи Езе пробва далечен удар. Виржиния обаче се отчете с добро спасяване и изби в корнер.

В 62-ата минута Калвърт-Люин се оказа сам срещ Хендерсън, но стражът на домакините отново разколеба нападателя.

12 минути по-късно Хендерсън отново показа отличен рефлекс, за да запази паритета. Англичанинът спаси удар на Данжума.

В 78-ата минута, след намесата на ВАР, Доминик Калвърт-Люин получи спорен директен червен картон.

Дълбоко в добавеното време Кристъл Палас можеше да стигне до победата. Езе пробва късмета си от границата на пеналтерията, но Виржиния не позволи топката да попадне във вратата му.