Кристиан Костов с ментално заболяване

Новини
15:55 - 18 Септември 2020
27902
Кристиан Костов с ментално заболяване

Кристиан Костов направи неочаквано признание. След участието си в Евровизия през 2017-а младият талант е отключило първите симптоми към менталното заболяване Синдром на самозванеца. 
Изпълнителят разказва своите лични истории в социалните мрежи и поставя акцент върху психичното здраве. За първи път е усетил подобни симптоми в последните седмици преди участието си в престижния европейски конкурс.

„Започнах да се съмнявам дали съм достатъчно добър да бъда там. Или дори да бъда музикант“ – подчертава той и обяснява, че е имал чувството, че живее във фалш, като на сценарий.

С подобни възприятия се отличава Синдромът на самозванеца. Той кара хората да се чувстват като интелектуални измамници, което им пречи да осъзнават и да се радват на отличията и постиженията си.

Голямото внимание към най-младия участник на Евровизия 2017 допринася за това  Кристиан да загуби връзка с реалността, а в дните преди финалите бил категоричен, че трябва да спечели на всяка цена.

„Молих се на всички богове. Мислех, че това ще е моментът на живота ми – първият участник, роден през 21-и век, спечелил конкурса. И после – загубих. Нещо умря в мен в онзи ден и все още не мога да се възстановя. След това плаках, плаках, плаках… Чувствах се като дете, чиято мечта е унищожена пред очите му. Не исках да виждам никого“ – пише той, цитиран от „Монитор“.

Отзивите пък на негови близки и фенове, че за тях той е реалният победител, всъщност са влошавали състоянието му.

„Битката продължава всеки ден“ –  убеден е изпълнителят, който призовава последователите си да се отнасят със състрадание и грижа един към друг, дори и онлайн.