Кристиан Вигенин: Гражданите се подлагат на терор заради абсурдните заповеди

Политика
21:34 - 03 Април 2020
3591
Кристиан Вигенин: Гражданите се подлагат на терор заради абсурдните заповеди

Заради извънредното положение в момента са ограничени правата на гражданите. Няма да допуснем това да продължава. Правителството със заем от 10 милиарда си развързва ръцете за мерки, които няма да се следят от парламента. Това заяви в предаването „Панорама” социалистът Кристиан Вигенин.

"Нямаме против вземането на заем, но искаме да има подкрепа за хората, които загубиха доход. Искаме да се преструктурират вече планирани разходи. Модернизацията на армията може да се отложи за другата година", посочи Вигенин.

"Борбата с епидемията не дели хората на управляващи и опозиция. Като цяло подкрепяме мерките от оперативния щаб. В началото на епидемията трябваше да се вземат категорични мерки да се спре  болестта, по същия начин така трябва да се вземат мерки и по отношение на икономиката. Хората трябва да посрещнат спокойно дните, когато ще са без доход. Те няма да могат да си останат вкъщи, тъй като са без пари.

Не може да се ограничават хората с невъзможни заповеди. Гражданите се подлагат на терор, докато се коригират заповедите", заяви Вигенин.