Кристиано Роналдо отново вкара, Юнайтед прекърши Брайтън

Португалецът отбеляза първото си попадение през 2022-ра година

Спорт
11:01 - 16 Февруари 2022
1753
Кристиано Роналдо отново вкара, Юнайтед прекърши Брайтън

Манчестър Юнайтед спечели 2:0 отложеното си домакинство на Брайтън от 18-ия кръг на Висшата лига. „Червените дяволи“ най-сетне записаха победа след три поредни равенства 1:1.

Първото попадение в двубоя беше дело на Кристиано Роналдо, който откри головата си сметка през новата 2022-а година. Дълбоко в добавеното време Бруно Фернандеш оформи крайния резултат. Няколко минути, след като Кристиано се разписа, Брайтън остана с човек по-малко, след като Люис Дънк беше изгонен с директен червен картон.

С успеха манчестърци се изкачиха до четвъртото място в класирането с актив от 43 точки, докато „чайките“ са 9-и с 33.

Първата възможност в мача се откри пред гостите в 5-ата минута. Якуб Модер стреля опасно, но Давид де Хеа се беше позиционирал добре, за да направи спасяване.

Секунди по-късно Джейдън Санчо можеше да изведе Ман Юнайтед напред в резултата, но Роберт Санчес отговори на Де Хеа с блестящо спасяване.

Малко след това далечен удар на Паскал Грос беше блокиран. Очаквано или не „чайките“ създаваха по-добрите голови шансове. В 39-ата минута Якуб Модер беше изведен на чиста стрелкова позиция, но Де Хеа успя да избие в ъглов удар.

В началото на втората част Ман Юнайтед успя да поведе. Брайтън сбърка при изнасянето на топката и я подари на Кристиано Роналдо. Португалецът проби в наказателното поле и преодоля с лекота Санчес за 1:0.

Малко след това ситуацията за гостите се влоши рязко, тъй като останаха с човек по-малко на терена. Люис Дънк извърши грубо нарушение. Последва намеса на ВАР и главният съдия го изгони с директен червен картон.

С числено преимущество Ман Юнайтед владееше топката, съответно Брайтън нямаше много шансове за гол.

В 71-вата минута Кристиано пресече едно подаване и пусна към Бруно Фернандеш, но халфът пропусна от чиста позиция. Пет минути по-късно двамата си размениха ролите, като този път нападателят не успя да се възползва от златна възможност за гол. Пет минути по-късно двамата си размениха ролите, като този път нападателят не успя да се възползва от златна възможност за гол.

Дълбоко в добавеното време Ман Юнайтед все пак стигна до втори гол, с който направи победата си малко по-убедителна. Бруно Фернандеш завърши скоростна контраатака, преодолявайки Санчес за 2:0.

В следващия редовен кръг от английския шампионат „червените дяволи“ гостуват на Лийдс, докато Брайтън посреща Бърнли.