Кристина Димитрова с разказ от първо лице за водния ад в Гърция

ЕС
22:00 - 10 Септември 2023
10422
Кристина Димитрова с разказ от първо лице за водния ад в Гърция

Броят на жертвите на наводненията в Гърция продължава да расте и достигна 15.

Магистралата от Ламия до Пиерия в посока Солун остава затворена, както и от Пиерия до Лариса в посока Атина. Сред българите, които не успяват да се приберат, се оказа и певицата Кристина Димитрова. Тя се намира на 30 километра от град Волос, когато водите започват да прииждат.

"В понеделник много рано сутринта бяхме събудени от страхотен тътен, вода прииждаща, много бурна и страшна от планината. Водата беше стихийна направо, беше страшно", разказа тя. 

 "Пътят беше почти навсякъде залян, с наноси и кал, минахме 10 километра във вода. След 10 километра навлязохме в една доста дълбока вода, една приливна вълна отгоре ни удари, покри ни и колата спря. Беше страховито, аз през живота си такова нещо не съм виждала", добави певицата.

Пожарникари ги евакуират до близкия град, дни наред обаче са без ток и вода. "Вчера имахме възможност да тръгнем към България, но стигнахме до Лариса и от там ни върнаха, като разбрахме, че целия град е залят", разказа Кристина Димитрова. В сърцето на страната - пет реки са се слели в една, заливайки цели села и квартали. "Отново се върнахме и сега малко се успокоихме и сме на изчакване", каза тя.

Гръцките власти предупреждават, че опасността от бедствието все още не е отминала.