Кристоф Ламбер кацна тайно у нас

Топ актьорът е жури в Cinelibri, посрещна го Жаклин Вагенщайн

Новини
19:56 - 12 Октомври 2019
4241
Кристоф Ламбер кацна тайно у нас

Звездата Кристоф Ламбер пристигна днес на летище „София“, без да бъде заобиколен от журналисти. Тъй като не бе ясен часът на пристигане, медиите така и не успяха да си вземат автограф и единствената, която  го посрещна бе Жаклин Вагенщайн – директор на кино-литературния фестивал Cinelibri.

Като шеф на журито, в зала 1 на НДК, топ актьорът ще връчи приз на големия победител. Френско-американската звезда се запозна с родната публика като участник във филма “Чужденецът” на Ники Илиев. Ламбер ще нощува в един от големите централни софийски хотели и ще остане у нас до понеделник.

Претенденти за голямата награда са 10 филма, сред които има един български – “Снимка с Юки”. Освен Ламбер, останалите членове на журито са шведският журналист и писател Давид Лагеркранс, режисьорът и сценарист Раду Михайляну, италианската актриса Лоредана Каната и българската актриса Ирини Жамбонас.

Кристоф Ламбер става известен с ролите си във филма “Шотландски боец” и “Метро” на Люк Бесон през 1984 г. За ролята си в лентата на Бесон печели награда “Сезар” за най-добра мъжка роля.