Критиката за новия Джеймс Бонд: Величествен!

Премиерата във Великобритания е днес

Свят
13:29 - 30 Септември 2021
2004
Критиката за новия Джеймс Бонд: Величествен!

Петият и последен филм на Даниел Крейг като Джеймс Бонд "Смъртта може да почака", получи възторжени оценки от кинокритиците. Премиерата на филма се състоя във вторник вечерта в зала "Роял Албърт хол" в Лондон - с повече от година закъснение заради пандемията от COVID-19.

В своята оценка върху филма кинокритикът от The Times Кевин Мар заявява: "Повече от добър. Филмът е величествен".

"Даниел Крейг е едно извисяващо се, харизматично присъствие от първия кадър до последната сцена, покланяйки се на публиката за последно с великолепен, одухотворен стил", казва Мар.

Докато повечето критици имат положителни оценки, някои смятат, че филмът не оправдава своите 163 минути екранно време. 

Питър Брадшоу от The Guardian описва филма като "епична посредственост", която доставя "патос, драма, слаба комедия, сърцераздерателност и старомоден екшън".

Журналистът от Empire Джон Нъгент се съгласява, че филмът е твърде дълъг, но добавя, че "Смъртта може да почака" прави неща, които никой друг филм за Бонд досега не е правил".

Много критици пък похвалиха изпълнението на Даниел Крейг в ролята му на Джеймс Бонд, отбелязвайки емоционалните елементи, които актьорът внася у персонажа.

"Крейг е усъвършенствал изкуството да направи Бонд да изглежда като непобедим, но същевременно и човек, който има своите скрити уязвимости", казва Оуен Глайберман от Variety.

"Смъртта може да почака" излиза на екран във Великобритания на 30 септември, а в САЩ - на 8 октомври.