Крият колко са заразени с COVID-19 в ”Граф Игнатиево”, където отива Борисов

По неофициална информация 20 души в базата са дали положителен тест

Актуални новини
11:45 - 21 Октомври 2020
3976
Крият колко са заразени с COVID-19 в ”Граф Игнатиево”, където отива Борисов

Отговорните институции укриват посещението на Борисов днес на ”Граф Игнатиево”, както и броя на далите положителен тест за Covid-19 там.

Във връзка с информацията, че премиерът на България Бойко Борисов днес ще посети авиобаза "Граф Игнатиево", Liberta.bg разговаря с пиара на авиобазата, с Министерство на отбраната, както и с ВМА. Смущаващо е, че от трите институции нямат информация какъв е броят на заразените с Covid-19 на "Граф Игнатиево" (военнослущежи, служители и вс. др. от персонала).

Оказва се, че официалните и публични посещения на обекти, където ще присъства премиерът Бойко Борисов, са държавна тайна.

От Министерство на отбраната заявили любезно, че разполагат с неофициална информация, че е предвидено днес той да бъде в Пловдив (Граф Игнатиево), но поради епидемиологичната обстановка визитата не е обявена за среща с медии.

Междувременно от ВМА се свързали с журналистите, за да ги информират, че цялата информация за заразените с Covid-19 военни е предоставена на МО и трябва да я поискат оттам. А от МО казали, че не разполагат с такава информация, която е налична във ВМА, и трябва да я предоставят те.

Така или иначе обаче медията разполага с информация, получена от своите източници, че премиерът Бойко Борисов ще посети днес авиобаза "Граф Игнатиево", а също така, че

там има над 20 човека, които са дали положителен тест за Covid-19.

Разбра се също така, че е "държавна тайна" къде премиерът Бойко Борисов ще обикаля из страната.