Крийте колите: Идат още бури и градушки

Общество
14:18 - 07 Юни 2022
3524
Крийте колите: Идат още бури и градушки

След обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Превалявания и гръмотевици ще има главно в източните и южните райони.

Ще продължи да духа слаб, в Източна България - умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 24° и 30°, по Черноморието - от 21° до 23°.

През нощта в западната половина от страната облачността временно ще намалее до незначителна. В източните и крайните югозападни райони ще превалява дъжд.

Около и след обяд валежи ще има на много места. В някои райони ще са временно интензивни, придружени от гръмотевични бури и градушки. В Югозападна България количествата ще са значителни.

Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София около 26°.

По Черноморието облачността ще е значителна и след обяд и там на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще са между 21° и 24°, каквато е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Със слънчево време ще започне денят в планините. В следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали и прегърми. Ще духа умерен, по билата и временно силен североизточен вятър.

Много променливо ще бъде времето и в близките дни. Ще има и слънчеви часове, но и отново много валежи, на места интензивни, придружени от временно усилване на вятъра и гръмотевици.

По-голяма е вероятността за по-значителни количества до петък в югозападната половина, а през почивните дни на места в цялата страна. Ще има условия и за градушки. Температурите ще останат без съществена промяна.