Криза, ама не и в НАП: Шефката лапа 6 бона заплата

Топ
13:45 - 13 Януари 2021
3258
Криза, ама не и в НАП: Шефката лапа 6 бона заплата

Кризата не се отразява на НАП - изпълнителният директор на Националната агенция по приходите Галя Димитрова ще е с по-висока основна месечна заплата, считано от началото на тази година.

Увеличението е свързано с повишаване разходите за персонал в бюджетните организации за 2021 г., стана ясно от решение на Министерски съвет (МС) днес. Към момента заплатата на Димитрова бе 5500 лв. Ръстът в заплатите в публичната сфера е 10%, което означава, че шефката на НАП вече ще взима поне 6 бона месечно.

От съобщението на правителствената пресслужба става ясно, че изпълнителният директор ще получава по-голяма заплата заради "водещият принос на изпълнителния директор на приходната администрация за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на НАП за 2020 г.

Те са свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията и предоставяните електронни услуги". Взет е предвид и фактът, че с промените в Закона за хазарта на изпълнителния директор на агенцията са възложени допълнителни правомощия и отговорности по прилагането на закона, свързани с осъществяване на държавен надзор в областта на хазарта и свързаните с хазарт дейности.