Криза? JYSK планира нови 5 магазина у нас догодина

Компанията отчита рекордна година на българския пазар въпреки пандемията

Новини
18:13 - 27 Ноември 2020
1379
Криза? JYSK планира нови 5 магазина у нас догодина

JYSK България отчита рекордна година въпреки пандемията на Covid-19. За финансовата 2019/2020 година спрямо предишната компанията регистрира ръст на оборота с 21,7% до 71,8 милиона лева, както и покачване на печалбата преди облагане с данъци със 105,7% до 8,2 милиона лева, съобщават от компанията.

За периода веригата открива в България 6 магазина, достигайки до общо 35 обекта (от 2005-а насам), в които работят 325 служители. 

Същевременно от думите на Алекс Брату, който е регионален мениджър на JYSK ("Юск") за Румъния и България, пред "Капитал" става ясно, че компанията планира да открие нови 5 магазина у нас през следващата година.

"Плановете ни са да отваряме по 5 или 6 магазина в България годишно и въпреки трудните времена успяваме да постигаме тази цел. През 2021 отново ще целим 5 магазина. Разбира се, все още има доста несигурност и никой не знае как ще продължи пандемията, нито кога ще се върнем към нормалността. Планираме през следващите 3-4 години да достигнем 50 магазина в България", казва той пред изданието.   

Мебелите за градина, матраците и интериорните мебели са групите артикули, при които се наблюдава най-голмо покачване на продажбите на годишна база. 

"Тазгодишните резултати надминаха очакванията ни. Беше една трудна година, една от основните ни грижи бе да продължим дейността си по възможно най-безопасния начин за нашите служители и клиенти, спазвайки препоръките и разпоредбите. Постигнатите резултати са благодарение на нашите колеги, които се справиха с всички усложнения и успяха да се адаптират", посочва мениджърът на JYSK за Румъния и България Алекс Брату.

"Трудностите все още са пред нас, но ние продължаваме да инвестираме, да откриваме нови магазини и да се адаптираме. Искаме да сме готови за момента, в който пандемията ще приключи и коронавирусът няма да е в центъра на вниманието."

В международен план JYSK също отчита рекордна година. Веригата, която притежава около 3000 обекта в 51 държави, регистрира 7,6% ръст на оборота на годишна база до 4,1 милиарда евро, както и необложена печалба в размер на 489 милиона евро, или с 15% повече спрямо финансовата 2018/2019 г.