Криза ли?! „Мерцедес” вади Т-класа

Техномания
17:19 - 03 Август 2020
3203
Криза ли?! „Мерцедес” вади Т-класа

Напук на световната коронакриза, автомобилният диктатор Mercedes-Benz пуска нов модел в гамата си. Подобно на V-класата, която успешно се позиционира в средния сегмент като размер, Mercedes-Benz ще предлага и малък ван за индивидуални клиенти от първата половина на 2022 година.

Обозначението на този нов модел е T-класа. Моделът ще е луксозен вариант на Citan, общ проект с Renault. „T-класата ще бъде ясно забележима от пръв поглед като член на фамилията Mercedes-Benz и ще има неизменно типични характеристики на марката с трите лъча. Особено по отношение на дизайна, стойността, безопасността и свързаността, новият автомобил ще носи изцяло ДНК-то на Mercedes-Benz“, се казва в съобщението до медиите на компанията, предаде eurica.me.

Т-класата ще отговори на нуждите на семействата и хората, ориентирани към свободното време, с атрактивно съотношение цена-стойност. Буквата Т означава ефикасни концепции за пространство и по този начин е напълно подходяща за обозначаване на компактните ванове, носещи трилъчата звезда.

Новата T-класа ще предлага голямо пространство и ще е подходящ автомобил за различни приложения, включително и за превоз на пътници в услугите за споделяне, като същевременно комфортът не се компрометира. Широките плъзгащи се врати от двете страни на автомобила ще позволяват лесен и удобен достъп до интериора. Наред с конвенционалните задвижващи системи, ще има и напълно електрически версия.