Крокодила получи 17,5 г. затвор за грабеж

Павлов е осъден също на 17 г. и 6 месеца, а Лазаров – на 15 г. и 6 месеца

Новини
09:01 - 06 Юни 2019
7211
Крокодила получи 17,5 г. затвор за грабеж

17 г. и 6 месеца да лежи в затвор Емил Милев, известен с прякора Крокодила, за дързък въоръжен грабеж пред банков клон, извършен преди 9 г. Присъдата му е прочетена от състав на апелативния спецсъд, който отменя оправдаването на прочутия подсъдим за това престъпление, наложено му от първоинстанционния съд.

Апелативните спецсъдии обявяват Крокодила за виновен за това, че на 12 март 2010 г. в столичния кв. „Люлин“ заедно с Едуард Павлов и Лазарин Лазаров нападнали банковия служител Огнян Божилов пред „Прокредитбанк“, който пренасял 136 072 лв. от клона на към кола инкасо. Преди да задигнат парите, подсъдимите насочили оръжия срещу служителя. Божилов получил и няколко удара в лицето и по тялото. Нападателите му взели и пистолета, който бил зареден. Според магистратите с тримата е имало и други неустановени извършители.

Павлов е осъден също на 17 г. и 6 месеца, а Лазаров – на 15 г. и 6 месеца.

Апелативните съдии потвърждават невинността на подсъдимите за други грабежи, отвличане и стрелба по полицай. И тримата са прибрани зад решетките до приключване на делото и пред третата инстанция.

Срещу Крокодила се водят и други дела - две от тях са висящи пред специализирания съд. През последните 6 години, откогато е зад решетките, Крокодила заведе стотици дела срещу съдии, прокурори, служители на затворнически власти, журналисти и др.