Крокодили закусват с кучета по улиците в Индия

Жестоки наводнения в щата Гуджарат

Новини
11:57 - 02 Август 2019
3902
Крокодили закусват с кучета по улиците в Индия

Крокодили ловуват кучета по наводнените улици на индийския град Вадодара, след като той бе ударен от близо 50 сантиметра дъжд за 24 часа, оставяйки 5 жертви, съобщи полицията. Наводнението обхвана щата Гуджарат, където главната жп гара и повечето пътища бяха затворени от екстремния порой.

Около 5 000 души бяха евакуирани от домовете си, тъй като водата от препълнената с крокодили река Вишвамитри заля града с 1,2 милиона души.

Видеоклип на крокодил, пълзящ през наводнението, за да атакува куче, засипа социалните медии. Влечугото бе хванато от активисти за правата на животните.

Полицията съобщи, че са регистрирани други два инцидента, свързани с крокодили в населените места. Много мостове над реката бяха затворени, отрязвайки цели квартали на града.

Властите заявиха, че двама души са били ударени от електричество и двама работници са загинали, когато върху тях е паднала отслабена от наводненията стена. Тялото на 60-годишен мъж бе намерено да плава във водата, но причината за смъртта не е известна.

Медицински екипи от други градове в западния щат трябваше да бъдат изпратени във Вадодара, за да стартират операции за предотвратяване на инфекции и болести, заявиха служители.

Повече от 250 души са загинали при мусонни наводнения в Индия през последните няколко седмици, като най-тежко засегнати са щатите Асам и Бихар на север.