Круизните кораби на топ компания спират до март

Въпреки свалената забрана за плавателните съдове, CCL няма да вдига котвите

Новини
14:25 - 04 Декември 2020
1166
Круизните кораби на топ компания спират до март

Една от най-големите круизни компании в света - Carnival Cruise Line (CCL) спира пътническите превози до края на февруари 2021 г., съобщава CNN, цитирайки изказване на президента - Кристин Дъфи.

Круизните кораби бяха първият засегнат бранш от пандемията, тъй като и първите случаи на масово заразяване бяха установени на борда на няколко големи лайнера край бреговете на Европа и Северна Америка.

Американският център за контрол и превенция на заразите (CDC) издаде разпореждане плавателните съдове да спрат да функционират през март тази година и едва през октомври забраната им бе свалена. CCL обаче няма да се възползва от свалените рестрикции, тъй като не вижда финансов смисъл във вдигането на котвите.

CDC изнесе по-рано данни, според които близо 3 хил. случая на COVID-19 в САЩ на 10 юли са пряко свързани с круизните кораби. Това бе период, в който на територията на цялата страна се отчитаха между 20-30 хил. инфекции на ден.

Преди пандемията за Carnival работеха над 37 хил. души на борда и на 23 кораба и няколко ключови пристанища по света. През 2011 г. компанията е оценена на $35 млрд., по информация на Bloomberg.