Крум Зарков умува дали пак да е служебен министър или да се бори за лидер на БСП

Законопроектите по Плана за възстановяване чакат на нисък старт новите депутати

Политика
09:27 - 18 Октомври 2022
3395
Крум Зарков умува дали пак да е служебен министър или да се бори за лидер на БСП

Засега нещата за съставяне на правителство не изглеждат оптимистично, каза в интервю за БНР служебният министър на правосъдието Крум Зарков. Той уточни, че ако служебно правителство трябва да продължи да управлява, ще умува дали би продължил да работи в него или ще се отдаде на каузата "БСП".

"Битка не, но кауза имам. Този въпрос, ако ми бъде зададен, тогава ще търся и неговия отговор и ще го дам публично", отсече Зарков. 

Това, което трябваше да напише Министерството на правосъдието, бе написано. Всички законопроекти по Плана за възстановяване са подготвени, подчерта Зарков преди старта на 48-ото Народно събрание утре.

"ПВУ не е само наименование на законите, а ангажимент за дълбоки реформи, с тирета вътре, които трябва да бъдат изпълнени. Този план е такъв, какъвто е. Депутатите ще се наложи да държат сметка за това, с което вече сме се ангажирали, за да не се окаже, че определен закон, чието заглавие отговаря на Плана, съдържанието му се разминава, което ще бъде пречка – няма да може да започне усвояването по прословутия втори транш."

По този план в различните му варианти са работили почти всички партии, допълни той. Трябва да бъдем амбициозни и реалисти едновременно, подчерта Крум Зарков.