Крушчич да си обира крушите!

Люпко Петрович май още си е треньор на ЦСКА, а на феновете на червените нерви не им останаха

Спорт
13:56 - 21 Октомври 2019
4169
Крушчич да си обира крушите!

Миналата седмица беше с доста емоции и сътресения в българския футбол. Първо, Гриша Ганчев имаше среща с феновете на ЦСКА, а в края Борислав Михайлов подаде оставка като президент на БФС.

От тези събития се разбраха две неща - никой за нищо не е виновен! Или има виновни, но са някои други. В БФС всичко е цветя и рози, като Рога на изобилието - приходи, сравнения, построени бази и стадиони, но... резултати никакви. Има ги, но са трагични. Трагични са, защото няма материал, няма качество. Оказа се, че и държавата не помагала, не било като едно време, по времето на комунизма.

Същото е и в ЦСКА - виновни няма, държавата пречи за строителството на нов стадион, никой с нищо не помага. 

На срещата с Гриша Ганчев стана ясно, че стадион ще има, има и инвеститори, което потвърди и съдружникът му Юлиан Инджов. Да, но всичко е само на приказки, документи няма... Няма и резултати. Т.е. има ги, а те са трагични, като тези на националния отбор на България.

ЦСКА се превърна в нещо, което със сигурност на е фактор в първенството. Никой не се съобразява с червените, дори съдиите не ги режат. Режат те, когато си силен, когато пречиш. Е, вчера гол от засада на Локомотив Пд, оказал се и победен са черно-белите, но армейците не могат да имат каквито и било претенции. Те нямат аргументи на терена. Единствените такива са само на едно място - на трибуните. 

Феновете от трибуните не чуха от Гриша Ганчев кой коли и беси в крайна сметка, защо се действа на парче, защо само със свободни агенти, защо не се отделят средства за треньор... То вече и няма смисъл да се пръскат пари, след като сезонът отиде по дяволите и то доста рано. 

Заради Крушчич БФС лепна две солени глоби на ЦСКА - нямал лиценз. А той си води иначе от скамейката - когато бяха начело Добри Митов, и Люпко Петрович. Сега Крушчич е официално треньор, а не в сянка. В сянка остана Люпко Петрович, който уж няма е никакъв на "Армията", но се консултират с него. Не е дори и консултант на книга, какъвто беше преди. 

А вчера беше на трибуните на "Лаута", което подразни мнозина. Какво прави той там? Нищо бе, гледа отбора, анализира, дава съвети, но иначе не е никакъв. 

Никакъв ще се окаже и Милош Крушчич. Или поне на никаква заплата, знае ли човек. Той е сърбин, юноша на Партизан, но никога не е припарвал до първия отбор на Гробарите. Няма и да припари. На повечето места, където е работил след прекратяване на кариерата му - Тараз, Литекс, Спартак Суботица, е бил асистент, анализатор... Но никога и старши треньор. Е, сега е. И то на ЦСКА - клуб, е твърде голяма лъжица за неговата уста.

Но май е по-добре Крушчич да си обира крушите, докато е време. Защото е видно, че ЦСКА не играе, не може, не иска... Знае ли човек? 

А и Гриша Ганчев да излезе и да каже дали ЦСКА още ще "си играйка", защото чашата отдавна преля, а нервите на феновете са изпилени докрай, затова се и се карат, затова не искат да ходят на мачове. Но искат истината,     

искат игра, искат резултати, искат нещо различно от прах в очите. За да не се налага съвсем скоро и Гриша Ганчев да си обира крушите от "Армията", която така или иначе стои зад него като стожер, за да може благодетелят да устоява на бурните правителствени ветрове.