Кубрат Пулев иска да пуснат минерална вода до лукс вилата му

Новини
14:50 - 27 Юли 2021
11324
Кубрат Пулев иска да пуснат минерална вода до лукс вилата му

На предстоящата сесия общинските съветници в Сапарева баня ще трябва да се произнесат по молбата на съпругата Аксиния на брата на политика от Дупница Вергил Кацов - Александър Кацов. Тя е депозирала молба в Общинската администрация, с която иска  разрешение за водоползване на минерална вода за къщата за гости „Кубрат” в количество 0,05 л/сек за басейна в имота, около който имаше много скандали.

Легендата гласи, че имотът е прокълнат и това е причината Пулев да иска през годините да се раздели със собствеността си. Според него къщата носи лошата енергия на бившия ѝ собственик Димитър Владимиров – Мите Френскио. През 2003 г. той се връща от Париж с 30 години по-голямата от него Жаклин. Възрастната дама финансира построяването на имота, а малко след като къщата е завършена, тя приключва земния си път. Впоследствие след серия скандали Френскио губи къщата.

Тя отива в ръцете на Александър Вацев – Кацов, по прякор Сашо Боксьора. Именно Боксьора пък я продава на Пулев по-късно на безценица. В онези времена познавачи оценяват имота на 1 млн. лв., пише в днешния си брой благоевградския всекидневник "Струма".

Проверка на Lupa.bg в сайтове за резервации на почивки установи, че нощувка за двама в луксозната къща за гости върви около 750 лв. Имотът разполага с пет спални и една баня. Проста сметка показва, че ако има заетост дори само през уикендите - тоест 12 дни в месеца, къщата за гости носи чист приход в размер на около 10 000 лева месечно. Ако в лукс вилата бъде прокарана минерална вода, вероятно цената на нощувката би могла да бъде увеличена и още.