Кубрат Пулев: Не мога да разбера какви са доводите боксът да се махне от олимпийските игри

Спортистът е разочарован

Бокс
22:04 - 18 Август 2024
1738
Кубрат Пулев: Не мога да разбера какви са доводите боксът да се махне от олимпийските игри

Голямата звезда на България в професионалния бокс - Кубрат Пулев, даде своето мнение за Олимпийските игри в Париж. Кобрата коментира възможността любимият му спорт да отпадне от олимпийската програма. Нашият състезател разкри, че не би съветвал дъщеря си да се занимава с бокс.

„Това е най-великият форум на планетата и най-великото спортно събитие. Бил съм участник и знам колко е вълнуващо. За мен беше неповторимо, велико преживяване. В крайна сметка, когато е имало несправедливост, човек трябва да съди себе си преди съдиите. Когато има рефери - винаги има въпросителни. Най-важното за мен е, че България се представи нелошо. Ние сме спортна нация, но толкова медали не сме имали от последните две олимпиади”, заяви Пулев в интервю за Нова ТВ.

По думите му женският бокс се нуждае от по-голямо регламентиране. „Аз не съм навътре в нещата. Не съм в контролните органи на самите олимпийски игри. Трябва обаче да има по-строг и прецизен контрол. Това не е градско първенство или двустранна среща”, смята той.

"Баща ми казваше, че боксът е най-мъжкият спорт. В XXI век и жените имат интерес. За мен женският бокс не е толкова красив, колкото мъжкият, но живеем в свободно време. Жалко е да се коментира отпадането на бокса от олимпийската програма, защото боксът е един от първите спортове в олимпийските игри изобщо. Не мога да разбера какви са доводите на тези, които искат да го махнат", гласеше мнението на Кобрата.

Пулев е баща на Христина и Спартак. Той коментира възможността дъщеря му да тренира бокс: „Аз никога няма да насилвам нищо, но ще е против моята воля, ако дъщеря ми реши да стане боксьорка. Всички ние искаме децата ни да са шампиони, но всеки може да бъде в действителност. Синът ми ще е трето поколение боксьор. Бих го насочил да стане шампион в тежка категория. Това е опит, който мога да предам”, завърши Кубрат Пулев.